Tα βιολογικά τρόφιμα μειώνουν ή όχι τον κίνδυνο καρκίνου;
Είναι μια απορία πολλών. Και αυτοί που καταναλώνουν βιολογικά προϊόντα αλλά και οι υπόλοιποι αναρωτιούνται αν τέτοιου είδους προϊόντα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.
Την απάντηση δίνει 10ετής έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν στο «Βritish Journal of Cancer» και υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που τρώνε βιολογικά τρόφιμα έχουν την ίδια πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου με αυτές που δεν καταναλώνουν βιολογικά προϊόντα.
Αυτό που σύμφωνα με τους ειδικούς θεωρείται σημαντικό είναι να πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν το φαγητό έτσι ώστε να απομακρύνονται τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων και των χημικών λιπασμάτων καθώς η αλόγιστη χρήση αυτών στη γεωργία μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα.
Πρόσθεσε σχόλιο