Salad with roasted apples, ricotta and pistachios
A salad που δε θα την έλεγες συνηθισμένη, σίγουρα όμως θα διαπίστωνες ότι είναι πεντανόστιμη!
Materials:
3 κ.σ. βούτυρο
2 μεσαία μήλα κομμένα σε κυβάκια (χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε)
1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο ginger
1 φλ. φυστίκια Αιγίνης (καβουρδισμένα ελαφρώς)
2 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
200 γρ. baby spinach
1 φλ. τυρί ricotta
2 tbsp honey
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Friday:
Σε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα μήλα και το τριμμένο ginger και αφήνουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε τα φυστίκια Αιγίνης, τη μουστάρδα και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά.
Αποσύρουμε.
Βάζουμε το σπανάκι σε μία σαλατιέρα.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα 2/3 από το μείγμα με τα μήλα, καλύπτουμε με ricotta, τα υπόλοιπα μήλα και περιχύνουμε το μέλι.
Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Tip: Μία μερίδα περιέχει περίπου 278 θερμίδες.
Add Comment