Αυτά είναι τα πιο viral μελομακάρονα Dubai chocolate
Φτιάξτε μελομακάρονα Dubai chocolate συνδυάζοντας τη διάσημη Dubai chocolate με κανταΐφι και πραλίνα φιστικιού Αιγίνης που έγινε viral στα social media με το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγγένων!
Αυτή η συνταγή φίλες μου είναι φυσικά «κλεμμένη» από τον κορυφαίο του είδους Akis Petretzikis. Την έφτιαξα, τη δοκίμασα, τη λάτρεψα και θέλω να σας προτείνω να την κάνετε κι εσείς γιατί είναι πραγματικά πεντανόστιμα αυτά τα μελομακάρονα.
Materials
Για το κανταΐφι
- 200 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 300 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
- 60 γρ. βούτυρο
For the syrup
- 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- 2 ολόκληρα γαρίφαλα
- 1 στικ κανέλας
- ½ πορτοκάλι
- 75 γρ. μέλι
For the gingerbread
- 90 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1 tbsp baking soda
- 25 γρ. άχνη ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για την επικάλυψη
- 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 50 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψίχα
Implementation
Για το κανταΐφι
Αφήνουμε το φύλλο κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει καλά για περίπου 1 ώρα.
Ξάνουμε με τα χέρια μας το κανταΐφι ώστε να ανοίξει και το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κανταΐφι.
Ανακατεύουμε για 6-8 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. (Αν δε χωράει σε 1 δόση στο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και το κανταΐφι σε 2 δόσεις.)
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει καλά και μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε την πραλίνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
For the syrup
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τα γαρίφαλα και την κανέλα.
Στύβουμε το πορτοκάλι και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι τον χυμό και την κούπα του.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
For the gingerbread
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα, την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Πλάθουμε περίπου 30 μελομακάρονα των 30 γρ. σε ομοιόμορφο σχήμα μήκους 3-4 εκ. και τα μοιράζουμε στα ταψιά.
Περνάμε την επιφάνειά τους από μια κουτάλα αράχνη για να δώσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα του μελομακάρονου. (Αν δεν έχουμε αράχνη χρησιμοποιούμε την πίσω μεριά από ένα πιρούνι.)
Μεταφέρουμε ένα-ένα τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο και τα βουτάμε όσο είναι καυτά με μια τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα.
Μεταφέρουμε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί με σχάρα και αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν καλά για περίπου 1 ώρα.
Για τη σύνθεση
Παίρνουμε 1 κ.σ. από το κανταΐφι και το απλώνουμε πάνω σε κάθε μελομακάρονο με τα χέρια μας. (Αν δούμε ότι κολλάνε τα δάχτυλά μας στο κανταΐφι μπορούμε να τα βρέξουμε με λίγο νερό.)
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά να παγώσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ είτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt είτε με τη μέθοδο μπεν μαρί.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε τα μελομακάρονα από την κατάψυξη, τα βουτάμε ένα-ένα με ένα πιρούνι στη λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Περιχύνουμε με την πραλίνα φιστικιού.
Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια και τα πασπαλίζουμε από πάνω.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Συντηρούμε εκτός ψυγείου για 7-10 μέρες.
Add Comment