fbpx

Salad with roasted apples, ricotta and pistachios

A salad που δε θα την έλεγες συνηθισμένη, σίγουρα όμως θα διαπίστωνες ότι είναι πεντανόστιμη!

Materials:

3 κ.σ. βούτυρο

2 μεσαία μήλα κομμένα σε κυβάκια (χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε)

1 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο ginger

1 φλ. φυστίκια Αιγίνης (καβουρδισμένα ελαφρώς)

2 κ.γλ. μουστάρδα Dijon

200 γρ. baby spinach

1 φλ. τυρί ricotta

2 tbsp honey

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Friday:

Σε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε τα μήλα και το τριμμένο ginger και αφήνουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

Ρίχνουμε τα φυστίκια Αιγίνης, τη μουστάρδα και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά.

Αποσύρουμε.

Βάζουμε το σπανάκι σε μία σαλατιέρα.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα 2/3 από το μείγμα με τα μήλα, καλύπτουμε με ricotta, τα υπόλοιπα μήλα και περιχύνουμε το μέλι.

Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tip: Μία μερίδα περιέχει περίπου 278 θερμίδες.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN