fbpx

Λαχταριστό vegan παγωτό με μόλις 2 υλικά

Σου έχω πει αρκετές φορές πόσο πολύ λατρεύω τις συνταγές του Aki Petretziki και κατά καιρούς όταν μου αρέσει κάποια πολύ και τη θεωρώ γρήγορη και εύκολη, σου την προτείνω και εσένα.

Αυτή τη φορά, δοκίμασα παγωτό vegan με δύο υλικά και εκτέλεσα τη συνταγή στο πι και φι.

Components

  • 800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό

Για το σερβίρισμα

  • χωνάκια παγωτού
  • 50 γρ. φιστίκια , peanuts
  • mint leaves

Implementation:

Κόβουμε τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Στη συνέχεια τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές.

Μοιράζουμε το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνουμε με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με peanuts και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα μέντας.

Έτοιμο το παγωτό μας. Καλή απόλαυση!

Source

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN