Garlic bread with cheese
Λαχταριστά ψωμάκια με σκόρδο και μοτσαρέλα.
* Εύκολη
* 5 μερίδες
* 30 λεπτά
Components:
- 2 φλ. αλεύρι γοχ
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλ. μαργαρίνη
- 3/4 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για πίτσα
- 1/2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Way of cooking:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και χτύπησέ τα στο μίξερ με τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τρίμμα.
- Πρόσθεσε σιγά- σιγά το γάλα και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άρχισε να ζυμώνεις το μείγμα μέχρι να σταματήσει να είναι κολλώδες.
- Με κουπάτ για μπισκότα κόψε τη ζύμη σε περίπου 10 στρογγυλά κομμάτια με πάχος ένα εκατοστό.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.
- Τοποθέτησε τα ζυμαράκια στο ταψί και μοίρασέ τους τη μοτσαρέλα.
- Με τα δάχτυλα γύρισε τις άκρες κάθε κομματιού, ώστε να καλυφθεί το τυρί και να σχηματίσεις μπαλάκια.
- Ψήσε στο φούρνο για 12 με 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και την παρμεζάνα και με ένα πινέλο άλειψε τα ψωμάκια μόλις τα βγάλεις από το φούρνο.
Add Comment