A dessert from the gingerbread left over from the holidays!
Ένα πανεύκολο dessert που θα φτιάξουμε από τα υπόλοιπα των γλυκών των εορτών είναι αυτό που θα σας πω σήμερα και στο οποίο θα χρησιμοποιήσουμε honey macaroons and κουραμπιέδες.
Παίρνουμε λοιπόν ένα πυρεξάκι και τρίβουμε μέσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες και αφού τα τρίψουμε καλά, τα πατάμε με ένα κουτάλι για να στρώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι τώρα, φτιάχνουμε μια κρέμα με κορν Φλάουερ και γάλα, σαν αυτή που φτιάχνουμε για τα μικρά παιδάκια και την αδειάζουμε πάνω από τα τρίμματα, μπορεί να είναι κρέμα, σοκολάτα, ότι σας αρέσει, νομίζω πως η κρέμα βανίλια τους πάει καλύτερα.
Αμέσως μετά κάνουμε μια σαντιγί, νομίζω πως όλοι ξέρουμε είναι πολύ απλό, θα χρειαστούμε μια μικρή κρέμα γάλακτος, παγωμένη από το ψυγείο και τρεις κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη, αν θέλετε βάλτε και μια βανίλια, τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι που να στέκεται.
Αδειάζουμε κι αυτή πάνω από το γλυκό μας, πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και σκορπίζουμε λίγα αμυγδαλάκια φιλέ αφού τα καβουρδίσουμε λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Αυτό ήταν… Καλή απόλαυση!!!!
Read also at teta.gr:
Fungus on the feet: Treatment with natural remedies
**Η συνταγή είναι της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη
Add Comment