Cheesecake για διαβητικούς και όχι μόνο!
Το τέλειο ανοιξιάτικο γλυκό χωρίς ζάχαρη! Το πιο νόστιμο και ελαφρύ cheesecake για διαβητικούς και όχι μόνο!
Συνταγή για 12 μερίδες
Υδατάνθρακες ανά μερίδα: 19 γρ. (3 γρ. φυτικές ίνες –6 γρ. σάκχαρα)
Θερμίδες ανά μερίδα: 205
Για τη βάση:
1 κουτί μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη τύπου Digestive
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (45 γρ)
Για την κρέμα:
300 γρ. τυρί κρέμα light
200 ml κρέμα γάλακτος ight
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη (~ 30γρ) (αν αποφεύγεις τη ζάχαρη μπορείς να τις αντικαταστήσεις με 3 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι)
Για το γαρνίρισμα:
1 φλ. φρέσκιες φράουλες
1 φλ. φρέσκα blackberries/blueberries
Εκτέλεση:
Χτύπα στο μούλτι τα μπισκότα και ανακάτεψέ τα με το χέρι σου σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο. Άπλωσέ τα και πάτησέ τα με την παλάμη σου σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.
Χτύπα στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να πήξει και μετά ανακάτεψε με απαλές κινήσεις το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη ή το μέλι (θέρμανέ το για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων για να είναι πιο ρευστό και να ανακατευτεί καλύτερα).
Στρώσε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και γάρνιρε με τα φρούτα.
Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρεις.
Πρόσθεσε σχόλιο