Ψητά μήλα στο φούρνο – Μια συνταγή… must κάθε χειμώνα!
Αν έχετε αράξει στο σπίτι και απολαμβάνετε ξέγνοιαστες στιγμές μπροστά στο τζάκι ή κάτω από τα παπλώματα, αξίζει να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.
Τις κρύες ημέρες του χειμώνα, τα ψητά στο φούρνο μήλα, είναι must!
Υλικά
- 4 μήλα
- 4 κ.σ καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ καρύδια
- 2 κ.σ σταφίδες
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 30 γραμ. βούτυρο
- 3/4 φλ. νερό ή χυμό μήλου
Πλένουμε πρώτα τα μήλα. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση. Κάτω στη βάση του μήλου αφήνουμε αρκετή σάρκα για να κρατηθεί η γέμιση μέσα στα μήλα ψητά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια.
Τα ανακατεύουμε.
Ισομοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα.
Ακουμπάμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο.
Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο.
Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα.
Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.
Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.
Τα αφήνετε να κρυώσουν ή τα σερβίρετε ζεστά με παγωτό, γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα.
* Η συνταγή είναι της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου και είναι μία από τις αγαπημένες μου! Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!
Πρόσθεσε σχόλιο