Με αυτά τα μελομακάρονα με σοκολάτα θα ξετρελαθούν όλοι στο σπίτι – Πεντανόστιμη συνταγή
Συνήθως κάθε που μπαίνει ο Δεκέμβριος ξεκινάς για τον φούρνο για τα απαραίτητα γλυκίσματα της γιορτινής περιόδου. Είναι όμως το ίδιο εύκολο να τα φτιάξεις και μόνη σου ειδικά αν ακολουθήσεις βήμα-βήμα την απλή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος προτείνει να αναβαθμίσεις το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων προσθέτοντας του ό,τι καλύτερο. Σοκολάτα.
Φέτος, ίσως όλες μας ξεκινήσουμε λίγο νωρίτερα λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό.
Πάμε να δούμε λοιπόν αυτή την καταπληκτική συνταγή…
Για το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι σε μια κατσαρόλα για να βράσουν.
Πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από τον φούρνο.
Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.
Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολκαι τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την προσθέτουμε και αυτή μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Αν ανακατέψουμε περισσότερο το μείγμα θα βγάλει τα λάδια του και δεν θα έχουν ωραία σύσταση τα γλυκάκια μας.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 25-30 γρ. το κάθε ένα) και πιέζουμε με μία τρυπητή κουτάλα (αράχνη) ή ένα πιρούνι κρατώντας το ανάποδα για να δώσουμε το γνωστό σχήμα.
Τα τοποθετούμε όλα σε 2 ταψάκια με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο ένα ένα τα ταψάκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μέλι και τα καρύδια.
Δες στο βίντεο πώς ακριβώς θα τα φτιάξεις:
Πρόσθεσε σχόλιο