Το λάθος που κάνεις με το που ξυπνάς και «ρίχνεις» την ψυχολογία σου
Υπάρχουν εκείνες οι ημέρες που αισθανόμαστε πως κάτι δεν πάει καλά ήδη από τη στιγμή που θα σηκωθούμε από το κρεβάτι.
Χωρίς συγκεκριμένο λόγο, τείνουμε να συνεχίζουμε την ημέρα μας με αρκετά πεσμένη ψυχολογία η οποία μας ακολουθεί πολλές φορές ακόμα και μέχρι τη στιγμή που θα ξαναπέσουμε στο κρεβάτι για τον βραδινό μας ύπνο.
Έχουμε σκεφτεί τι μπορεί να πηγαίνει λάθος;
Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα ύπνου, πρόκειται για μία λάθος κίνηση την οποία κάνουμε πριν καν σηκωθούμε από το κρεβάτι μας.
Όπως υπογραμμίζει ο Dr.Τimothy Morgenthaler, η κίνηση που κυριολεκτικά καταστρέφει ολόκληρη την ημέρα μας δεν είναι άλλη από το πάτημα του κουμπιού της αναβολής αφύπνισης στο ξυπνητήρι μας.
Κάτι που όλες κάνουμε, σωστά; Συνήθως, ενεργοποιούμε το alarm ανά τρία ή τέσσερα λεπτά, με τη χρονική απόκλιση του πρώτου ήχου του ξυπνητηριού μέχρι τη στιγμή που τελικά θα σηκωθούμε από το κρεβάτι μας για να αδράξουμε τη μέρα να αγγίζει ακόμα και τη μία ώρα!
Σύμφωνα με όσα τόνισε ο Dr. Morgenthaler, πατώντας το αγαπημένο όλων μας snooze button, ανοίγουμε ασυναίσθητα έναν νέο κύκλο ύπνου, καταλήγοντας να επηρεάζουμε αρνητικά το σώμα μας, καθώς ο νέος αυτός κύκλος καταλήγει να τερματιστεί βίαια λίγα λεπτά αργότερα, όταν χτυπήσει ξανά το ξυπνητήρι.
Με τον τρόπο αυτό ο εγκέφαλος μας δεν λαμβάνει ποτέ το μήνυμα πως έχουμε χορτάσει ύπνο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε κουρασμένες.
Σαν να λέμε, δηλαδή, πως τα λεπτά ύπνου που κερδίζουμε με τη συνεχή αναβολή αφύπνισης στην ουσία δεν μας προσφέρουν το παραμικρό.
Να λοιπόν που όσο βάρβαρο κι αν ακούγεται, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πεταγόμαστε από το κρεβάτι μας με το που θα ακούσουμε το ξυπνητήρι μας να χτυπά.
Δύσκολο μεν, σωτήριο δε.
Πρόσθεσε σχόλιο