Το βετέξ έχει περισσότερα βακτήρια απ΄όσα νομίζετε. Πώς να το καθαρίσετε!
Καθαρίζετε τα πάντα με το βετέξ και έχετε την εντύπωση πως με ένα απλό ξέπλυμα στον νιπτήρα με νερό, το βετέξ είναι καθαρό για την επόμενη χρήση. Τραγικό λάθος! Το βετέξ έχει τα περισσότερα βακτήρια στην κουζίνα είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι. Πώς να το καθαρίσετε σε περίπτωση που δεν θέλετε να το αντικαταστήσετε με ένα καινούργιο.
Λεμόνι και ξύδι
Τόσο το λεμόνι, όσο και το ξύδι είναι πολύ αποτελεσματικοί φυσικοί παράγοντες καθαρισμού. Το λεμόνι έχει στυπτικές, λευκαντικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ το ξύδι έχει αποσμητική και αντιμυκητιακή δράση. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και προσθέστε το σε διάλυμα από ίσες ποσότητες ξυδιού και λεμονιού. Μουλιάστε μέσα το βετέξ για λίγες ώρες. Ενώ το ύφασμα είναι βρεγμένο, τρίψτε το λίγο σε τακτά χρονικά διαστήματα για να φύγουν τυχόν λεκέδες. Μετά από μερικές ώρες βγάλτε το από το διάλυμα και ξεπλύνετε το καλά με άφθονο ζεστό νερό. Στη συνέχεια στεγνώστε το καλά και θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ξανά.
Επαναλάβετε τη διαδικασία όσο πιο συχνά μπορείτε.
Πρόσθεσε σχόλιο