Σπιτική μαρμελάδα φράουλα!
Ξέρω ότι μια στο τόσο θέλετε και μια συνταγή μαγειρικής ή συνταγή για γλυκό. Έτσι αποφάσισα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας μια πανεύκολη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα που την κάνω χρόνια και την προτιμώ γιατί χρειάζεται μόνο 3 υλικά και λίγο χρόνο και κόπο.
Θα χρειαστείτε:
– 1 κιλό φράουλες
– 1 κιλό ζάχαρη
– 1/2 λεμόνι (χυμό)
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις φράουλες, αφαιρείτε το κοτσανάκι και τις κόβετε στα δύο ή στα τέσσερα. Τις τοποθετείτε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτάκια. Ξαφρίζετε τον αφρό όποτε κρίνετε πως είναι απαραίτητο.
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα.
Στο τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε να πάρει μια βράση για ακόμη 2-3 λεπτά.
Αποσύρτε από τη φωτιά και τοποθετήστε τη μαρμελάδα σας σε αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντας μέχρι πάνω.
Κλείστε πολύ καλά το καπάκι και γυρίστε τα βαζάκια ανάποδα, αφήνοντάς τα έτσι μέχρις ότου κρυώσουν.
Καλή επιτυχία φίλες μου!
Διαβάστε περισσότερες συμβουλές εδώ
Πρόσθεσε σχόλιο