Σπιτική μαρμελάδα μήλο, ιδανική για… λιγούρες
Όπως μαθαίνω από φίλους, στα χωριά άρχισαν ήδη να μαζεύουν τα μήλα. Τι καλύτερο από το να έχεις φρέσκα μήλα και να φτιάχνεις σπιτική λαχταριστή μαρμελάδα ιδανική για λιγούρες, πρωινές και απογευματινές. Τώρα αν δεν έχετε χωριό ή κάποιον να σας φέρει λίγα μήλα από εκεί, μπορείτε να αγοράσετε από τον μανάβη σας.
Αν μπορέσετε να αντικαταστήσετε το γλυκό που θα τρώγατε με μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα, θα κάνατε ό,τι καλύτερο στον οργανισμό σας.
Πώς λοιπόν φτιάχνουμε τη δική μας μαρμελάδα μήλο;
Θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό μήλα
- ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
- 1 ξυλάκι κανέλα
Παρασκευή:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μετράμε τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα ζάχαρης.
Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Προς το τέλος του βρασμού στύβουμε μισό λεμόνι.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Το τοποθετήστε την στα βάζα σας!
Αν δεν ξέρετε πώς πρέπει να έχετε αποστειρώσει τα βάζα σας πριν βάλετε μέσα την μαρμελάδα, δείτε εδώ
Το μυστικό της αποστείρωσης των βάζων
Πρόσθεσε σχόλιο