fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Σκορδοψωμάκια με τυρί

Λαχταριστά ψωμάκια με σκόρδο και μοτσαρέλα.

* Εύκολη
5 μερίδες
30 λεπτά
Συστατικά:

  • 2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλ. μαργαρίνη
  • 3/4 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για πίτσα
  • 1/2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος μαγειρέματος:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και χτύπησέ τα στο μίξερ με τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τρίμμα.
  • Πρόσθεσε σιγά- σιγά το γάλα και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άρχισε να ζυμώνεις το μείγμα μέχρι να σταματήσει να είναι κολλώδες.
  • Με κουπάτ για μπισκότα κόψε τη ζύμη σε περίπου 10 στρογγυλά κομμάτια με πάχος ένα εκατοστό.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.
  • Τοποθέτησε τα ζυμαράκια στο ταψί και μοίρασέ τους τη μοτσαρέλα.
  • Με τα δάχτυλα γύρισε τις άκρες κάθε κομματιού, ώστε να καλυφθεί το τυρί και να σχηματίσεις μπαλάκια.
  • Ψήσε στο φούρνο για 12 με 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και την παρμεζάνα και με ένα πινέλο άλειψε τα ψωμάκια μόλις τα βγάλεις από το φούρνο.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL