Πότε πρέπει να χρησιμοποιείς τις αντιστάσεις και πότε τον αέρα στον φούρνο
Το ψήσιμο στο φούρνο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και ιδίως αν δεν είσαι και τόσο φαν της μαγειρικής και το κάνεις από αγγαρεία.
Ο Ηλίας Παναγιώτου βρέθηκε πρόσφατα στη βίλα του MasterChef και μας εξήγησε πότε χρησιμοποιούμε τις αντιστάσεις και πότε τον αέρα στον φούρνο μας και τα όσα είπε είναι αρκετά ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο: Οι αντιστάσεις ψήνουν το ίδιο και πάνω και κάτω. Αν θέλουμε να ψήσουμε κάτι, ώστε να κάνει κρούστα, βάζουμε την αντίσταση πάνω. Ο αέρας ψήνει διαφορετικά σε κάθε σημείο του σκεύους μας στον φούρνο. Με τον αέρα πρέπει να είσαι συνέχεια αλέρτ – Να ανεβάζεις, να κατεβάζεις και να γυρίζεις το ταψί σου συνεχώς.
Δες επίσης:
Πρόσθεσε σχόλιο