Πασχαλινά κουλουράκια – Θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας!
Μία συνταγή για πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι που αξίζει να τα φτιάξεις φέτος το Πάσχα!
Υλικά:
- 500 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 350 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 αυγά + 2 κρόκους για το άλειμμα στο τέλος
- 120 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 3 ακέρωτα πορτοκάλια
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1.300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. baking powder
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5-6 λεπτά.
Μόλις αφρατέψουν καλά και γίνουν κρέμα, προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Πρέπει το μείγμα τα «πίνει» ενδιάμεσα στις προσθήκες.
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε και αυτά.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το baking, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
Από τη στιγμή που θα προσθέσουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
Αν η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Θα πρέπει να είναι αφράτη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και χτυπάμε σε ένα μπολάκι τους 2 κρόκους με 4 κουταλιές της σούπας νερό.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια τους και τα τοποθετούμε με μικρή απόσταση σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια τους και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Extra Tip: Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι δε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!!!
Πρόσθεσε σχόλιο