Νηστίσιμος σοκολατένιος κορμός!
Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων είναι ο σοκολατένιος κορμός. Κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!
Πρόκειται για ένα κατά κύριο λόγο «καλοκαιρινό» γλυκό που με μία μικρή… μετατροπή, μπορούμε να τον απολαύσουμε και την περίοδο της Σαρακοστής, χωρίς να είμαστε ασυνεπείς στη νηστεία μας.
Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι εξαιρετικά γρήγορη και δεν χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία.
Υλικά:
- 500 gr χαλβά στέβια σοκολάτα (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
- 100 gr φουντούκια ολόκληρα
- 100 gr καρύδια ολόκληρα
- 400 gr κουβερτούρα
- 2 κ.σ. σουσάμι
- ½ κ.γ. κανέλλα
- 1 κ.γ. κονιάκ
Παρασκευή:
Για αρχή, θα χρειαστεί να λιώσουμε την κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ χρησιμοποιώντας τη μέθοδο μπεν μαρί.
Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη και έχει λιώσει καλά, προσθέτουμε τα καρύδια, τα φουντούκια, το σουσάμι, την κανέλα και το κονιάκ, αφού πρώτα έχουμε θρυμματίσει τους ξηρούς καρπούς σε ένα multi blender.
Χρησιμοποιώντας το μαρίζ, ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
Προσθέτουμε τα κομματάκια του χαλβά στέβια σοκολάτα Όλυμπος και συνεχίζουμε με το ανακάτεμα.
Προσοχή, έχει μεγάλη σημασία να προσθέσουμε στο τέλος τον χαλβά, καθώς, είναι πιθανό η ζεστή σοκολάτα να επηρεάσει τη σκληρότητά του.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε μία φόρμα για κέικ (ιδανικά στενόμακρη) μία αντικολλητική μεμβράνη που θα καλύπτει επαρκώς όλα τα τοιχώματα του σκεύους.
Περιχύνουμε το μείγμα προσεκτικά μέσα στη φόρμα, ενώ συγχρόνως το απλώνουμε ομοιόμορφα, καλύπτοντας με αυτό όλο το σκεύος.
Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο της κουζίνας ώστε να «απελευθερώσουμε» τον αέρα και σκεπάζουμε το γλυκό με μία μεμβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει την επιφάνεια του γλυκού. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και περιμένουμε 2 ώρες μέχρι να «σφίξει» επαρκώς και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!
Πρόσθεσε σχόλιο