Εσείς θα φάτε μωβ ψωμί;
Μπορεί να μοιάζει απίθανο, να σας φαίνεται περίεργο ή και ψέμα ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Έχω ακούσει αυτή την είδηση εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν σας είχα γράψει κάτι. Τώρα τελευταία όμως «παίζει» πολύ.
Επιστήμονες από την Σιγκαπούρη δημιούργησαν ένα ψωμί που έχει μωβ χρώμα και μάλιστα είναι πολύ πιο υγιεινό από το συνηθισμένο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες λοιπόν το μωβ αυτό ψωμάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, κατασκευασμένο από φυτικές ίνες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Η προσθήκη ανθοκυανινών, μια ουσία που προέρχεται από το μαύρο ρύζι, η οποία αντιδρά με ένζυμα του αμύλου, δημιουργεί το μωβ χρώμα που έχει το ψωμί.
Επιπλέον, το εκπληκτικό με το μωβ ψωμί είναι ότι επιβραδύνεται το ποσοστό πέψης κατά 20%, ενώ το 80% των αντιοξειδωτικών διατηρείται στο ψωμί ακόμα και στο ψήσιμο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
«Παρά την αντιοξειδωτική τους ικανότητα και τα συναφή οφέλη τους για την υγεία, η γνώση της χρήσης ανθοκυανινών ως συστατικού στα τρόφιμα είναι πολύ περιορισμένη», συμπληρώνει ο καθηγητής.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η ανθοκυανίνη βοηθά επίσης στην πρόληψη καρδιαγγειακών και νευρολογικών ασθενειών και καρκίνου, συντελεί στον έλεγχο της παχυσαρκίας και του διαβήτη, ενώ μπορεί να αναστείλουν τα πεπτικά ένζυμα και να μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Ο καθηγητής έχει ήδη προσεγγίσει εταιρείες και μελετά την έξοδο του μωβ ψωμιού στην αγορά.
Εσείς τι λέτε, θα τολμήσετε να φάτε μωβ ψωμί;
————————————————————————————————————————————–
Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ
Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ
Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon
Πρόσθεσε σχόλιο