fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Βούρτσισμα δοντιών – Το βήμα που πολλοί παραλείπουν και μόνο κακό κάνει

Χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας δυο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ πριν πάμε για ύπνο και για τους πιο ψυχαναγκαστικούς… κι άλλη μία το μεσημέρι μετά το φαγητό!

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τα τρίβουμε επί δύο λεπτά με την οδοντόβουρτσα για να γίνει σωστός καθαρισμός. Εσύ κάνεις όμως σωστά όλη τη διαδικασία που απαιτείται ή παραλείπεις το πιο σημαντικό πράγμα;

Ένα πράγμα που κάποιοι δεν γνωρίζουν είναι το ότι είναι απαραίτητο να βρέχεται η οδοντόβουρτσα πριν πλυθούν τα δόντια.

Ο λόγος που πρέπει, σύμφωνα με τους ειδικούς, να έχεις οπωσδήποτε βρέξει την οδοντόβουρτσα πριν βάλεις πάνω την οδοντόκρεμα, είναι ότι μειώνεται ο κίνδυνος πρόκλησης ερεθισμού ή βλάβης στη στοματική κοιλότητα συγκριτικά με μια στεγνή οδοντόβουρτσα.

Το βρέξιμο της οδοντόβουρτσας μαλακώνει τις τρίχες, καθιστώντας την εμπειρία βουρτσίσματος πιο ήπια για τα ούλα και το σμάλτο των δοντιών, μειώνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού ή βλάβης.

Επιπλέον, όπως αναφέρει και το mirror.co.uk, η υγρασία βοηθά στην ενεργοποίηση των συστατικών της οδοντόκρεμας, όπως το φθόριο, καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση βακτηρίων και στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής .

Το βρέξιμο πριν από το βούρτσισμα αποτρέπει το επιθετικό βούρτσισμα που μπορεί να οδηγήσει σε φθορά του σμάλτου και υποχώρηση των ούλων.

Η υγρασία στις τρίχες μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία αφρού όταν συνδυάζεται με οδοντόκρεμα, ο οποίος βοηθά στη διάσπαση και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών και της πλάκας.

Προσφέρει καταπραϋντική δράση και μειώνει τυχόν ενοχλήσεις κατά το βούρτσισμα.

Το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να μην αφαιρέσει αποτελεσματικά τους επιφανειακούς λεκέδες στα δόντια σας που οδηγούν σε αποχρωματισμό με την πάροδο του χρόνου.

Δες επίσης:

7 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΑ

ΡΥΤΙΔΕΣ ΥΠΝΟΥ – ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL