Έφτιαξες μαρμελάδα; Δες δύο εύκολους τρόπους για να αποστειρώσεις τα βάζα σου
Καλοκαίρι και τα φρούτα είναι σε πληθώρα. Αν είσαι από εκείνες που λατρεύουν όχι μόνο να τα τρώνε και να τα απολαμβάνουν εκείνη τη στιγμή αλλά προτιμάς να φτιάχνεις γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες για να έχεις όλο το χειμώνα, δες τι πρέπει να κάνεις για να αποστειρώσεις τα γυάλινα βάζα σου πριν τοποθετήσεις μέσα αυτό που έχεις φτιάξει.
1ος τρόπος
Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 110ο C στον αέρα. Σε ένα ταψάκι τοποθέτησε όλα τα βαζάκια με τα καπάκια τους ανοιχτά, αφού πρώτα τα έχεις πλύνει και στεγνώσει πάρα πολύ καλά. Βάλτα στον φούρνο για 30 λεπτά της ώρας. Έπειτα βγάλτα και έτσι όπως είναι ζεστά, γέμισέ τα αμέσως!
Σφράγισε πολύ καλά και γύρισε τα βάζα ανάποδα για να δημιουργήσεις ένα κενό αέρος και να εμποδίσεις την αποσύνθεση.
2ος τρόπος
Βάλε τα βαζάκια σου ανοιχτά και πάλι μαζί με τα καπάκια τους σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό και άστα να πάρουν μια βράση. Αμέσως βγάλτα, στέγνωσέ τα και ακολούθησε την ίδια παραπάνω διαδικασία.
Και οι δύο τρόποι έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα!
Πρόσθεσε σχόλιο